Dolblij zijn omdat je geen waarde toevoegt
07 februari 2023 
3 min. leestijd

Dolblij zijn omdat je geen waarde toevoegt

Dolblij zijn omdat je geen waarde toevoegt

Een typefoutje dacht je zeker toen je dit las 😉

Veel van de mensen die ik spreek zitten in de sqeeze omdat ze zich waardeloos voelen…
Woorden als:  ‘het is nooit goed genoeg’; ‘ wie zit er op mij te wachten’;  ‘mijn manager vind dat ik geen waarde toe voeg’ en zo kan je er vast zelf ook wel enkele bedenken stromen dan door de ether mijn scherm in.

Zo vertelde mij dit ook de R&D manager uit Polen die al ruim 7 jaar in Nederland woont en werkt maar door verdriet bijna geen Engelse zin meer wist te produceren. Haar hele lichaam was één grote verkramping en ik er kreeg bijna zelf pijn in mijn schouders van terwijl ik naar haar keek. First things First, dus de eerste gesprekken hebben we vooral weer leren ademhalen, ontspannen en voelen. (wil je zelf aan de slag met Dediteren of oefenen klik dan hier)
Prachtig om te zien wie er dan al naar boven kan komen.

Door de rust kwam meer en meer haar levensverhaal eruit. Als meisje in een autoritaire cultuur was er geen ruimte voor eigen inbreng laat staan gevoel dus in plaats van een creatieve studie werd het (in mijn simpele bewoordingen) voedsel engineering. Ondanks dat werd ze er goed in en zelfs zo goed dat ze er een baan in een multinational met een eigen R&D afdeling door kreeg.  De hardwerkende specialiste ging er voor!

 Na een jaartje of wat begon het te schuren. Het leek wel dat het niet uitmaakte hoe hard ze haar best ook deed, haar manager was gewoon nooit tevreden: ze voegde geen waarde toe. Pogingen om bij een ander team aan de slag te gaan, sloegen ook dood want de manager lag er gewoon voor. Iets met: ‘te belangrijke kwaliteiten voor het team’.
Dikke tranen rolden over de wangen van mijn client toen we het er over hadden. Het was zo paradoxaal! Ze was aangenomen omdat ze speciale kennis, dus waarde had, en desondanks voegde ze geen waarde toe.

 Nu ze weer goed uit haar woorden kwam en zelfs door haar boosheid wat krachtiger uit de hoek, hebben we het gehad over waarom ze was aangenomen. Vol enthousiasme vertelde ze me dat ze iets wilde doen voor anderen dat er echt toe deed. De creatieve studie zou daar ook voor zijn geweest: iets zo maken dat het leven voor iemand gemakkelijker werd. Ze vertelde dat haar oma op het eind van haar leven erg beperkt was door haar lichaam en ze had allerlei ideeën had om dingen voor haar te ontwerpen die haar zouden helpen.

Haar idealen en passie om echt iets voor een ander te doen heeft in de uiteindelijke studie geleidt tot de specialisatie om voedingsstoffen zo te combineren dat degene die het eet er maximaal profijt van heeft… zeg maar alles optimaal samenstellen voor Leven!

 Wauw wat een ommekeer in haar gezicht en houding. De energie stroomde, ze straalde kracht en passie!
En… ze kwam al pratend tot de conclusie die jij als lezer waarschijnlijk ook al gemaakt hebt: de manager van het team waarin ze werkte wilde helemaal niet maximaal profijt voor iemand anders, zij wilde maximale winst.

“Mijn” Poolse dame sprak daarop de woorden: wauw wat fijn dat ik geen ‘toegevoegde waarde’ heb, mijn eigen values en passie zijn veel belangrijker!

In deze flow gaat ze nu aanvoelen waar haar eigen zingeving (videootje met uitleg) optimaal kan floreren in een bedrijf. Want dat zij juist haar capaciteiten volgens haar eigen normen en waarden NU mag gaan inzetten is zonneklaar!  We zijn allebei zo benieuwd naar waar dit pad toe zal leiden. 

Herkenbaar ? Dat je merkt dat je je eigen normen en waarden aan alle kanten laat ondersneeuwen aan dat wat de buitenwereld van je verwacht?
Laat dit gevoel goed toe en maak de stap naar WIE JE BENT!
Want WIE je WERKELIJK bent is exact waar deze wereld behoefte aan heeft.

Schuurt het maar durf je de stap nog niet te zetten? 
Geef dan maximaal aandacht aan die andere kant van jou.
We helpen je graag ! Niet omdat je het niet alleen kan, maar omdat het samen zoveel gemakkelijker is.

  Snel aan de slag? We starten deze maand met het Jaarprogramma!
12 maanden lang de focus op WIE JE BENT, wat denk je dat er dan gebeurt
https://changespirators.com/jaarprogramma-leven-in-verbinding/

Reactie plaatsen