De verbindings-paradox: oftewel zin in plaats van zen
10 december 2020 
in Blogs
1 min. leestijd

De verbindings-paradox: oftewel zin in plaats van zen

“Laat je energie weer stromen”

Je weet als geen ander dat als je je helemaal overgeeft aan het moment dat dan ineens alles vanzelf gaat! Zo’n flow moment dat je met alles en iedereen in verbinding staat zodat je bloed sneller gaat stromen, je creativiteit opbloeit en je superlekker in je vel zit. Dat moment van ultieme heldere rust in je hoofd, terwijl elke cel in je lichaam bruist van leven. Dat moment van echt overgave aan het Leven.

Als je je zo’n licht of flow moment herinnert of je leest het gewoon hier, krijg je dan niet heel veel zin om je leven zo in te richten dat dit soort leven een ‘nieuw normaal’ wordt? Natuurlijk wil je dit! Je weet dat ‘zen’ proberen te zijn in een hectisch bestaan een mogelijkheid is maar als je de keus hebt tussen bruis, stromen en vol in het leven staan of erbuiten dan kies je toch voor zin ipv zen.

Tegelijkertijd is het ook best lastig; want op het moment dat je denkt aan overgave, razen de gedachten door je hoofd. Het ‘doe maar normaal’, de controlelijstjes, de emoties die er allemaal naar boven komen zijn plots niet van de lucht. Voor je het weet denk je ‘had ik toch maar voor ‘zen’ gekozen.

Dat noemen we de verbindings-paradox; soms zijn we vanzelf en moeiteloos in de verbindingsflow, dan weer lukt ons het van geen kant.

Zonder al te pessimistisch te zijn, zijn we er aardig van overtuigd dat de meesten van ons in de verbindings-paradox vast zitten. Of zouden we moeten zeggen het verbindings-dilemma? Je hebt je eigen autonome individu en je moet toch ook in verbinding zijn met het leven en anderen.

Het ‘vergeten’ van verbinding maken zien we vaak. Daardoor kom je weer in het overlevingsmechanisme en je leeft niet meer echt. Je bent aan het overleven…

Dus zolang het verbinden niet vanzelf gaat is het oefenen geblazen! Maarrrrr… dit is een super fijne oefening, je oefent elke dag in het laten stromen van je energie… Wat denk je dat er gebeurt 😉


Kan jij meer ontspanning, flow en veerkracht in je leven gebruiken?

Doe dan gratis mee met de 5-daagse online Deditatie programma

Changespirators Event Veerkracht Energie

 

Reactie plaatsen