Hoe deditatie je ingang is tot Spiritualiteit
15 maart 2021 
in Blogs
1 min. leestijd

Hoe deditatie je ingang is tot Spiritualiteit

Jouw ingang tot spiritualiteit

Veel mensen willen ‘spiritualiteit’ in hun leven of ‘vrij’ worden of ‘verlicht’. Een aantal van hen claimt ‘op weg te zijn’ of zelf ‘best ver gevorderd’. Echter, beseffen weinig mensen zich niet dat de zoektocht naar spirit, vrijheid en ‘licht’ gedreven wordt van uit een aanname die voetstoots in stand wordt gehouden. Dat is de aanname van een afgescheiden individu met een doel in het leven.

Dat ‘individu’ is verkrampt in al zijn gezoek om vrij te komen van de ego-kramp. Het individu is (meestal onopgemerkt) scheefgegroeid in zijn verkramping. Letterlijk! Het lichaam inclusief zijn seksualiteit is niet volledig geaccepteerd. Emoties en gevoel zijn onderdrukt. Het ‘hoofd’ met zijn verstand is een waterhoofd van ‘denken’ geworden in constante strijd met de impulsen uit het lichaam en die lastige gevoelens en emoties.

Wordt baas in eigen huis

Dát figuur gaat nu op zoek naar ‘geluk’, vrijheid en verlichting. Waarom? Omdat we de pijn verzachten die hij/zij ervaart bij een afgescheiden bestaan. Dat alles is gedoemd te mislukken.

Het eerste wat ons te doen staat (vanuit een intuïtie van een bestaan van verbinding en volheid van leven) is om ‘baas’ in eigen huis te worden. Zodat we ons lichaam weer één geheel te laten worden van lichaam, gevoel en geest. Om ons lichaam als geheel okay te ervaren, ons gevoel en emoties helemaal toe te staan.

We laten ons niet langer beheersen door ‘doemdenken’ en gefixeerde aandacht.

 


Kan jij meer ontspanning, flow en veerkracht in je leven gebruiken?

Doe dan gratis mee met de 5-daagse online Deditatie programma

Changespirators Energie Veerkracht 5-daagse

Reactie plaatsen