Wat hebben wij gemeen met een opblaaszwembad?
15 januari 2021 
in Blogs
1 min. leestijd

Wat hebben wij gemeen met een opblaaszwembad?

“Verbinding houden met jezelf “

Uiteraard zijn we geen opblaaszwembad, maar ga even met ons mee.

Als je verbinding maakt ben je vol energie, vol leven en gevoel en alles gaat helemaal vanzelf. Dat is logisch want verbinding maken is voor ons mensen natuurlijk. Degene die jij bent is vol (net als dat zwembad dat half Nederland vorig jaar aanschafte) en dat voelt top! Je weet wie je bent en eigenlijk altijd al was. Als je dit, om de een of andere reden vergeet en niet meer de verbinding maakt, loop je leeg. Een slap omhulsel vol emoties blijft over…en wat je ook probeert je krijgt het nooit zo mooi opgevouwen als toen het net uit de doos kwam.

En daar zit hem nu net de kneep: dat kan ook niet! Wat een opluchting!

Je kan niet meer zo leeg zijn als je was want je hebt nu het verschil gevoeld. Het zwembad rubber heeft de lucht gevoeld, is hierdoor ietsje anders geworden dan het oorspronkelijk was en kan daarom niet meer terug naar het futloze startpunt. Wij passen dus ook niet helemaal lekker terug in ons oude gedoetje nadat we vol onszelf zijn geweest, er is iets in ons veranderd.

Deze verandering, die ergens is gebeurd, maakt dat deditatie zo enorm effectief is. Je lichaam is namelijk een fantastisch gehoorzame dienaar: het onthoudt en doet wat jij wilt. Dus als je je weer helemaal in verbinding wilt voelen zijn daar geen urenlange oefeningen voor nodig slechts de intrinsieke wil en de herinnering.

Welke herinnering? De herinnering dat je helemaal overgegeven was aan het moment: een flow moment.


Kan jij meer ontspanning, flow en veerkracht in je leven gebruiken?

Doe dan gratis mee met de 5-daagse online Deditatie programma

Changespirators Energie Veerkracht Blog

Reactie plaatsen