Gefeliciteerd je Nieuwe Jij dient zich aan!
09 mei 2023 
1 min. leestijd

Gefeliciteerd je Nieuwe Jij dient zich aan!

Tippingpoint gesprekHerken jij de signalen van een Tippingpoint?
Een Tippingpoint is het punt waarop er een grote verandering plaatsvindt in een situatie, proces of systeem. Het is als het ware het kritieke moment waarop de balans kan doorslaan naar een positieve of negatieve uitkomst. 
Als je de waarschuwingssignalen ziet en de juiste acties onderneemt, kun je  tippen naar de kant waarbij je je volledige potentieel benut en groeit naar een hoger niveau.
 Maar als je de signalen negeert, kan het proces afglijden naar chaos en burn-out.

Hoe herken je de signalen en waarom zijn ze erg?

  1. Vermoeidheid: Wanneer je vastloopt, kan je  vaak erg vermoeid voelen. Dit kan zowel fysieke als mentale vermoeidheid zijn. Je voelt je misschien uitgeput en hebt moeite om dingen gedaan te krijgen.

  2. Stress: Overmatige stress is een andere veelvoorkomende indicator dat je vastloopt. Als je je continu gestrest voelt en het gevoel hebt dat je niet kan ontspannen, kan dit wijzen op een probleem dat moet worden aangepakt.

  3. Verlies van interesse: Als je niet langer geïnteresseerd bent in de dingen die je normaal gesproken leuk vindt, kan dit ook een teken zijn dat je vastloopt. Je voelt je misschien gedemotiveerd en hebt moeite om je te concentreren.

  4. Verminderde prestaties: Als je normaal gesproken goed presteert op het werk of in andere aspecten van je leven en je gaat plotseling slechter presteren, kan dit een signaal zijn dat er iets aan de hand is.

  5. Emotionele instabiliteit: als je vastloopt kan je ook last hebben van emotionele instabiliteit. Dit kan zich uiten in een gebrek aan emotionele regulatie, stemmingswisselingen of gevoelens van angst of depressie.

Bovenstaande is slechts een top 5 van verschillende signalen.
Gelukkig is het een goed teken dat vastlopen want het is een teken dat er iets nieuws uit je wilt komen en je oude ding dit nog tegen zit te houden. Het 'oude -ding' noemen we je overlevingspatronen.

Het nieuwe dat zich aandient, je Echte Jij, rammelt aan de poort en de botsing zorgt voor de signalen.
Jouw eerstvolgende stap?

Luister naar wat je lichaam je wil zeggen !
En mocht je een interpretatie kunnen gebruiken, plan dan een Tippingpointgesprek in.
Zonde om aan te blijven modderen toch? Reactie plaatsen