Bali retraite

Ontdek je Vision retraite Bali

Ontdek wat de bedoeling is van jouw leven in magisch Bali

Ontdek je Vision in Bali 

In de huidige samenleving staat de ‘bedoeling’ van ons leven meestal van tevoren vast. In onze planmatige en rationele wereld, is de “bedoeling “vaak het leren van een vak, vaardigheden en kennis. Het gaat om inkomsten genereren, om meer en beter. Om presteren, excelleren en niet eventjes maar jarenlang. 

Hierdoor hebben we geen feeling meer voor wat de diepere ‘bedoeling’ van ons leven is of waar we voor ‘voorbestemd’ zijn. 

We volgen vaak gewoon het pad dat voor ons is uitgestippeld.


Tot dat het gaat schuren... 

Je voelt dat er iets anders mag en moet...

Dat je 'wie Je werkelijk bent' niet de ruimte geeft die het zou moeten hebben


Maar ja, wie is dan degene die onder al dat 'ge-overleef' zit?

Dat gaan we je laten ont-dekken in de Bali retraite


In 2024 is de eerstvolgende retraite  : 4 april t/m 14 april 

50%
Je bent er bijna!
Hoe kunnen we contact met je opnemen?
Ja, ik ontvang graag meer tips en inspiratie van Changespirators om mijn well-being te boosten.
Ik wil alles weten over de Bali retraite 2024
Your information is safe with us
Bali offer

Waarom Bali

Waarom noemen we deze Bali retraites ‘ontdek je Vision’ en waarom zijn ze het meest succesvolle dat we tot nu toe gedaan hebben?

Je ‘Vision’ of wat de bedoeling van je leven eigenlijk is al leeft in de diepte van je persoon. Als je met een groep mensen alle belemmeringen loslaat op een fijne energetisch krachtige plek waar je geheel kunt ontspannen en voelen heb je een heel grote kans dat die Vision naar boven komt.

Wij zijn al vaak naar Bali geweest en dat is zo’n plek. Bali heet niet voor niets het eiland van de Goden. Mensen leven daar nog steeds en dagelijks dicht bij de natuur met al haar krachten en invloeden 

Er zijn duizenden tempels waar dit contact dagelijks gelegd wordt. Ook de Balinese samenleving is geheel anders dan de onze. De mensen zijn er veel meer met elkaar verbonden en dus minder op het individu gericht. 

Het zichtbare en onzichtbare zijn in een prachtig dynamisch evenwicht en nodigen iedereen uit zichzelf echt te laten zien.

Het Vision quest programma: wat kan je verwachten?

In een retraite van 10 dagen ontdek je jouw Vision en hoe je die ook thuis kunt doen


Hoe ziet de retraite ‘ontdek je Vision’ eruit?

Aan een retraite zijn altijd een aantal principes verbonden. De bedoeling van een retraite is gewoonten die je normaal doet en die je niet echt dienen los te laten. Dit onderdeel heet ‘zuivering’ en is nodig om ruimte en lucht te verschaffen voor jouw ‘Vision’ die zich wil manifesteren.

Het leven op retraite moet dus heel simpel zijn en veel tijd geven voor Deditatie, contemplatie en contact met de natuur met al zijn krachten. We beginnen daarom elke ochtend met een geleide Deditatie en zullen ruimte geven voor wandelingen. 

Naast de wandelingen in de natuur bouwen we ruimte in voor 3x een massage tijdens de retraite. Uiteraard nuttigen we ook gezond en simpel Balinees/ Indisch voedsel. Alle maaltijden worden lokaal gemaakt en gebruikt in ons eigen restaurant.

Tenslotte, in je individuele ont-dekking zal je ook ervaren dat het samen met elkaar op deze manier bezig zijn een fijne boost geeft.
Daarom is er elke dag een groepsgesprek, is er ruimte voor een individueel gesprek en wordt je gevraagd een (simpel) dagboek bij te houden.


Uitstapjes en belevingen

Bali kent vele krachtige plekken en vele rituelen en ceremonies. We willen jullie dit laten ervaren en nemen je mee naar verschillende bijzondere tempels waar we ondergedompeld zullen worden in de ceremoniën. Ook gaan we de kracht van de natuur opzoeken in een jungle tracking (rekening houdend met ieders lichamelijke conditie) en maken we contact met de onderwaterwereld. Alles om je uit te nodigen los te laten zodat er plaats komt voor wie je bent.


Waar vindt de retraite plaats

De retraite vindt plaats in het noorden van Bali waar we een waar paradijsje hebben afgehuurd voor onze groep.  Het is een prachtige Villa met een eigen zwembad, ruime tuin en direct aan de zee gelegen . Iedere kamer heeft zijn eigen badkamer en de dedicated staff staat altijd voor ons klaar!


Voor wie

Deze retraite is open voor een ieder die zichzelf een kans wil geven totaal tot rust te komen en er achter wil komen wat zijn/haar Vision/bedoeling voor het leven is. Dit mag alleen en kan ook heel goed samen met je partner gevolgd worden. De maximale grootte van de deelnemers groep is 10. Het beleid: ‘wie het eerst komt…..’


Jouw investering

Voor de retraite zelf van 10 dagen hebben we een speciale introductie prijs van €1489.

Dit is inclusief overnachting en full board in Lovina tijdens de retraite (muv extra eigen hapjes en drankjes) , de door ons georganiseerde uitstapjes (inclusief toegang tot tempels, parken etc.) uiteraard het programma gefaciliteerd door de grondleggers van Changespirators.
Nota Bene:  de vlucht en eventuele extra consumpties zijn voor je eigen rekening
Vliegkosten wisselen natuurlijk en stijgen elk jaar maar zijn vanaf ongeveer €900 voor een retour te boeken mits je er snel bij bent.  


De retraite wordt begeleid door Frans en Lonnie, grondleggers van Changespirators.


50%
Je bent er bijna!
Ja, ik ontvang graag meer tips en inspiratie van Changespirators om mijn well-being te boosten.
ik wil graag meer weten !
Your information is safe with us
Lisan

Heerlijk was het op Bali: warm, zwoel, lekker eten, mooie natuur, bijzondere rituelen, verbinding, diepgang en zoveel meer. Dat dat ook betekende dat er ‘gewerkt’ moest worden, wist ik van tevoren gelukkig niet, haha. Élke avond was het dus: evaluatie van de dag en het verkrijgen van (nieuwe) inzichten bij jezelf, maar ook via de ander. 

 

Wat het mij vooral gebracht heeft, is het her-ont-dekken van mijn WOW gevoel, het plezier!

 

Op één evaluatie avond deed ik verslag van mijn dag over dolfijnen en snorkelen, ‘armoede bewust’ ipv ‘rijkdom bewust’. Een teleurgestelde Lonnie en een moeizaam gesprek dat volgde, maarrr...   uiteindelijk viel het kwartje. Een mooi en belangrijk moment! 

 

Mezelf niet naar beneden halen!! Het zien van één dolfijn is al fantastisch! Zo ook het zien van Nemo visjes in een oranje anemoon, schattig! De parel zien in de pijn. Voelen en delen, bijzonder! 

Dus voor mij: Ik neem het ‘moeten’ uit mijn leven en ik doe wat goed voelt. LATEN! Voelen, ademen, verbinden, kijken. LEVEN en genieten. Het WOW gevoel opzoeken, het plezier❣️🤸🏽‍♀️🎈

 

Lisan

De magie van de Bali retraite, 

waarom zou je er niet voor gaan!  

Frans en Lonnie

Waarom de ontdek je Vision retraite in Bali

 • Je ontdekt wie je bent en wat jij uitgenodigd wordt te doen in dit leven
 • Je gaat zien hoe je jezelf in de wielen rijdt en welke andere actie er ook is
 • Je krijgt alle tools aangereikt om ook thuis je vision gestalte te geven
 • In 10 dagen gaat je stress niveau omlaag en boost je je immuunsysteem
 • Je leert in een omgeving waar je al je instrumenten mag gebruiken
 • De inspiratie is 24/7 om je heen in Bali en we zoeken het op
 • Omdat jij ook wilt leven in plaats van overleven! 

Wat andere deelnemers aan onze retraites ervaren

Alles mag er zijn

De prachtige retraite in Bali heeft me voor mijn gevoel nog dieper/dichter bij mezelf gebracht! Het is steeds meer aan het indalen, dat ik ben wie ik ben, dat ik liefdevol los kan en mag laten, dat het leven zich doet en álles er mag zijn!Monique over Bali

Monique

De omgekeerde buiging naar het leven
De godin in mij leeft op als ik denk aan Bali, aan het stoom en het water. Het doet me voelen dat ik dat wil en zal doen voor mij, nu, niet later. Overgave, de omgekeerde buiging naar het leven, is wat mij als symbool is bij gebleven.


Iris Bali
Iris
Naar de kern zonder moeite

Ik ga  naar mijn  kern zonder dat ik het in de gaten heb. 

De  super fijne omgeving nodigt uit om niets te doen zodat zelf ik niet de neiging heb om ook maar iets te controleren. 

Fantastische combinatie van ont-wikkeling, natuur, een fijne groep en Frannie 

Ada

Wie zijn de Changespirators?

Changespirators is een team mensen dat bezield is met passie voor Leven in plaats van overleven. Door de unieke manier waarop Changespirators werkt, inspireren en begeleiden we individuen en groepen naar hun intrinsieke motivatie tot de verandering die ze wensen. Je kunt mensen namelijk niet veranderen maar wel een deur openhouden naar een nieuw leven dat bruist en waarin de bedoeling voor Jou duidelijk is. De basis is, zoals al gezegd het aanleren van een grondhouding die we Deditatie noemen.

Changespirators doen het nét even anders

 • Wij geven geen ‘raad’ of louter technieken om de verbinding te leren. 
 • We gaan een gelijkwaardige relatie aan  waarin we je stap voor stap uitnodigen weer verbinding te maken
 • We gaan nooit uit van een probleem dat ‘rechtgezet’ of ‘beter gemaakt’ moet worden
 • Onze methode is uniek omdat het uitgaat van het feit dat verbinding en de capaciteit van je lichaam om dat te doen je ‘primaire natuur’ zijn.
 • Het is de meest basale levensoefening die bovenal aansluit op wat eigenlijk de bedoeling is van ons lichaam in het leven
 • We openen met jou  de deur naar een meer zinvol leven en de leefstijl die daar bij hoort
 • We gaan voor Leven in plaats van Overleven

50%
Je bent er bijna!
Ik wil meer weten over de Bali retraite
Your information is safe with us

Wat een wandeling in de jungle met je doet 

Stef Bali

Bali retraite als koppel

De perfecte omgeving voor een retraite. De tropische natuur en mystieke cultuur zijn overweldigend. Ons mooie onderkomen en het heerlijke eten zijn de bonus. Als relatieve nieuwkomer in het circuit onderga ik samen met Moniek het proces dat zich in 10 dagen voltrekt. Het is verhelderend om door de ogen van anderen te zien hoe wij als paar op elkaar reageren. In de gesprekken met de groep en met Frans en Lonnie krijgt ook mijn persoonlijke zoektocht naar zingeving een verrassende wending.


Donderdagmiddag komen we thuis. Vrijdagmorgen ben ik weer aan het werk. Mijn verwachting was dat dit schokeffect me weer snel in de “realiteit” zou doen terugkeren. Niets is minder waar. Er is een tweede “realiteit” bijgekomen die zich niet zomaar meer laat wegdrukken. Elke dag opnieuw ben ik me bewust van alles wat de retraite veroorzaakt heeft. Dat ik het proces samen met Moniek beleefd heb geeft ons het voordeel van er dagelijks mee bezig zijn. Niet dat alles nu perfect in harmonie is want soms lijkt het of ik in twee werelden leef. De wereld van “geleefd worden” vecht nog regelmatig om voorrang met die van ontspanning en inzicht.


Ook onze relatie werkt nu anders. We doorzien sneller hoe we met elkaar omgaan en kunnen hier (meestal) goed op reageren. Maar ook hier bestaat de wereld van verbinding naast de wereld van druk met jezelf bezig zijn. Ook deze werelden zijn het lang niet altijd met elkaar eens. Om in oude termen te spreken: De strijd is nog niet gestreden maar ik weet al wie er als winnaar tevoorschijn gaat komen. Nu voelt het meer als: Het “vernieuwend” virus dat ik opgelopen heb blijkt een antivirus te zijn. Dankzij de retraite op Bali!

Stef 

Impressie

Een mooie impressie van onze Bali retraite gemaakt door Stephan

Muziek van I Gusti Sudarsana Balinese Traditional music

Veel gestelde vragen over onze buitenlandse retraites

Wat kan ik verwachten van deze retraite?

Meer diepgang en ‘zin’ in je leven, meer ‘avontuur’, meer ‘purpose’, minder patronen, meer flow, meer rust in je zelf, ‘thuis komen’.

Kun je dit proces vergelijken met ‘therapie’

Nee, ‘therapie’ is het zeker niet! We gaan wel de ‘diepte’ in met elkaar, gewoon omdat daar van alles verborgen zit. Ons gevoel en emoties bijvoorbeeld. Maar ook wat wij de ‘Licht ruimte’ noemen; die ‘plek’ waar jij vol Leven en Liefde zit. De ‘plek’ ook waar jouw bijzondere kwaliteiten schuilgaan.

Wat nu als ik mezelf ‘verlies’?

Daar hoef je niet bang voor te zijn. We zeiden al; het is geen therapie! We doen deze buitenland retraites nu al jaren en alle wat we horen is juist: ‘ik heb mezelf gevonden’!

Moet ik überhaupt mijn emoties laten zien in de groep; dat vind ik best lastig?

Je ‘moet’ in onze groepen niets. Alles gebeurt zoals het gebeurt. Emoties kunnen natuurlijk voorkomen (en vaak heel positief) maar daar gaat het natuurlijk niet om. Alles staat in het teken van ont-moeten en verbinden in gelijkwaardigheid en jezelf ont-wikkelen. Dit gezegd hebbende, je krijgt wat je erin stopt dus aan de zijlijn blijven staan is weer wat anders.

Wat nu als ik niet altijd wat wil zeggen in een groep en gewoon wil luisteren?

Dat is helemaal prima! Wij hebben één standaard gezegde: ’niets hoeft’ en de meesten van ons praten toch al te veel. Veel hangt juist af van de stemming en energie in de groep. Daar voegt zich dan ook nog de speciale energie van Bali of de Blue Zone bij. Dat gezegd hebbende, hoe meer je meedoet hoe beter het voor je eigen proces is!

Ik kan niet op de opgegeven data, wat nu?

Het is natuurlijk superfijn als je nu mee kunt doen, vooral als je dat eigenlijk heel graag wilt. Maar niet getreurd als je niet kunt. Geef je gewoon op en we zetten je op de lijst om je op de hoogte houden voor de eerstvolgende.

Hoe zit het met inentingen voor Bali en Costa Rica?

Het beste is om daar even over te informeren bij je GGD. Zeker met de maatregelen vanwege Covid19 is het goed de regels te weten. Wij zijn geen reisbureau en ook niet aansprakelijk als jou iets overkomt in het buitenland dus kijk ook wat je reisverzekering hier over zegt.

Hoe zit het met verzekeringen zoals reis, annulering, ziekte en ongevallen?

Changespirators is geen reisbureau of touroperator. Deze verzekeringen laten we aan jullie zelf over. Vanwege de soms onzekere tijden ihkv Covid is het zeker raadzaam een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat nu als het onverhoopt blijkt dat we niet mee kunnen doen (ziekte b.v.)?

Ja, wat niet kan, kan niet natuurlijk. Afhankelijk van het aantal weken voor vertrek is je aanbetaling dan een dekking voor een deel van onze kosten. Kijk ook naar onze algemene voorwaarden. Dit gezegd hebbende neem altijd contact met ons op dan overleggen we samen de mogelijkheden.