Team Stressreductie Flow Veerkracht

Minder stress, meer energie op de werkvloer

Laat jouw werknemers het optimale uit zichzelf halen

Als bedrijf kan je een werknemer niet veranderen, je kan wel onderdeel zijn van de oplossing...

Herken je dit?

  • Regelmatig uitval van je werknemers
  • Je werknemers zitten niet goed in hun vel
  • Je werknemers werken hard maar er lijkt steeds minder uit te komen
  • Je ziet dat je team zich eigenlijk niet bewust is van zijn of haar mentale toestand
  • Je merkt dat demotivatie en zin in het werk geminimaliseerd is

Stress is een van de grootste boosdoeners voor burn-out en ziekte. Als je lekker in je vel zit word je minder snel ziek. Veerkracht & well-being programma’s voor jou en je werknemers zijn dan een no- brainer toch? 


"Als je lekker in je vel zit word je minder snel ziek."

Team Stressreductie Flow Veerkracht

De periode van thuiswerken...

Een jaar in de COVID19-maatregelen maakt al snel duidelijk dat minder reistijd en thuiswerken niet bij iedereen de nodige rust oplevert, in tegendeel.

De talloze Zoomsessies, meetings, online vergaderingen lijken aaneengeschakeld te zijn. Tel daarbij op dat de meeste bedrijven juist nu een tandje extra vragen door de nieuwe manier van werken, de economische impact, de roep voor groei etcetera. We varen snel af op een andere pandemie. Namelijk die van burn-outs en de hieraan gerelateerde klachten. 

Als bedrijf en/ of manager kan je een werknemer niet veranderen, je kan wel onderdeel zijn van de oplossing.

Laat als zien dat je snapt dat het niet de bedoeling is om eelt op je tandvlees te kweken.

Biedt een stress reductie programma aan, afgestemd op jouw team en jullie behoeften!


De meeste mensen hebben niet echt geleerd hoe met stress om te gaan. 
Wij helpen je hier graag bij. Een van de expertises van Changespirators is het inspireren van flow & veerkracht door onze programma’s en tools. 

Onze begeleide programma’s hebben naast de positieve effecten op de gezondheid, ook een gebleken gunstige impact op de werknemers betrokkenheid en teambinding.

Eind 2020 mochten wij in België een veerkracht programma aanbieden aan het personeel van een groot psychiatrisch ziekenhuis. Uit de resultaten bleek dat werknemers die de stress-reductionerende tools aangereikt kregen zowel op individueel als gezamenlijk niveau minder stress ervoeren en het teamverband versterkte.

Flow & Veerkracht programma met deditatie

Er is veel onderzoek gedaan naar de factoren die helpen bij stressreductie en het vergroten van de flow en veerkracht. Daaruit komt naar voren dat van alle stress reducerende factoren ademhaling wel de meest belangrijke factor is. Uit onderzoek bleek dat na drie volledige ademhaling de weerstand van deelnemers aanmerkelijk versterkt was (verlagen cytokines en cortisol). En… een goede, volle ademhaling is eenvoudig aan te leren

Changespirators heeft een stress reducerende en ‘flow en veerkracht’ bevorderende oefening ontwikkeld die naast de ademhaling en de lichamelijke ontspanning ook de mentale factoren insluit. Wij noemen deze oefening Deditatie

Deditatie is een vorm van meditatie maar dan op de westerse manier. Meditatie komt van het Latijnse meditatio en betekent letterlijk bezinning. De meeste vormen van meditatie keren de aandacht naar binnen en proberen zo afstand van een stressvolle situatie te creëren.

Dat is tijdens activiteiten die uitgevoerd worden een moeilijke opgave en bovendien is de ‘afstand’ die we met ‘meditatie’ of ‘mindfulness’ creëren vaak een tijdelijke oplossing.  Wij bieden daarom een oefening die blijvend is en uitgaat van verbinding.

"Deditatie gaat stress tegen en creëert veerkracht & stromende energie"

Wat is deditatie precies?

Deditatie leert mensen werkzaamheden te doen vanuit ontspanning en met gevoel. Dit is niet alleen stress verlagend maar bevordert ook juist de veerkracht van het individu en doet zijn ‘energie’ weer stromen met als resultaat niet alleen meer ontspannen maar ook meer veerkrachtige en ‘energieke’ medewerkers.


In de Deditatie wordt een volle (buik) ademhaling geleerd die tegenwicht geeft aan de neiging om hoog in de borst en oppervlakkig te gaan ademen indien omstandigheden als stressvol worden ervaren. Daarnaast leren we mensen met de uitademing stress en spanning uit te ademen.

Dit is een heel belangrijke toevoeging aan de ‘normale’ ademhaling; in gevoel je spanningen uitademen en loslaten.

Bovendien inspireren we mensen hun aandacht in het moment te houden en niet te anticiperen op ‘wat er komen gaat’.  

Hoe werkt het?

Intake Tippingpoint gesprekken

Introductie Deditatie

De eerste sessie ontmoeten we elkaar en leren we de deelnemers stap voor stap de beginselen van Deditatie.

Sessies Stressreductie

6 live sessies

Gedurende 6 weken vindt er wekelijks een sessie plaats. Er is aandacht voor mentale en lichamelijke ontspanning, de voelende-ademhaling en het oefenen van aandacht

Verdieping E-learning Stressreductie

Verdieping: e-learning

Indien er behoefte is aan verdieping, hebben we een
e- learning module opgezet waar men zelf de principes van het dediteren middels audio &video zich eigen kan maken.

Wat zeggen anderen?

Ik vond het fijn dat het georganiseerd werd tijdens de werkuren en dat ik de kans kregen om mee te doen.

Het was een rustige oase in het midden van de drukke werkweek. 

Ongelofelijk hoeveel dit doet!

Sanne

Door deze meditatie sessies  hopen we rustiger elke situatie tegenmoet gaan.

Als er rust heerst bij het personeel, is er ook een grotere kans dat onze patiënten rustig blijven.

Katrien

We zien een link tussen Dediteren en agressie reductie in ons ziekenhuis.  Meditatie kan ook als een coping gebruik worden. Als het personeel hier genoeg over kent, kunnen we onze kennis verder delen met onze patiënten. 

Stefanie

Gun jou en je team weer flow in het werk

Wat is de investering?

Ons programma is maatwerk daar geen enkel team en uitdaging hetzelfde is. We gaan graag met je in gesprek over jouw behoeftes en wensen.

Samen kijken we naar de mogelijkheden en de bijbehorende investering. Voor ieder budget is er wel een oplossing, we hebben het tenslotte over het meest belangrijke in je bedrijf!

Ja ik wil onderdeel zijn van de oplossing, laten we even sparren!

Frans en Lonnie Changespirators

Even voorstellen...

Frans (arts n.p.) heeft een intens spiritueel leven geleid en meer dan 50 jaar ervaring op het brede terrein van Leefstijl. Op een leeftijd waar veel van zijn jaargenoten toch meer op de achtergrond verdwijnen, is Frans juist actief verbindend op het belangrijke thema zingeving en Leefstijl. Niet zozeer als teacher, maar vooral als mede-mens.


Lonnie (Mr) heeft door haar ervaring in het bedrijfsleven en daarbuiten een bijzondere gave om hart en hoofd dynamisch te kunnen gebruiken en anderen hierin te begeleiden. Door haar huwelijk met Frans heeft zij meer dan 10jaar expertise op het brede terrein van intrinsieke verandering. 

Samen helpen ze al meer dan 10 jaar vele mensen op het brede terrein van zingeving en leefstijl.

Ja neem contact met mij op, ik wil graag onderdeel zijn van de oplossing!