Frans en Lonnie

Dromen met de voeten op de vloer

voor groeiende ondernemingen die geloven in de kracht van samen blijven dromen

Je weet dat de kracht in samen zit, maar hoe doe je dit in een groeiend bedrijf

Herken je dit?

Jullie onderneming bestaat al een aantal jaar, je bent vol enthousiasme samen begonnen en begint nu lekker te groeien. Van 20 medewerkers, 50 naar 70...en je merkt ineens dat er bureaucratische, hiërarchische processen in zijn geslopen die je juist niet wilde! 


Er moet ineens van alles, je kent elkaar lang niet zo goed meer en de cultuur is ook niet meer wat die was.


Het goede nieuws: juist omdat je anders bent begonnen, kan je dit ook weer omdraaien!

Niet door er opnieuw een rationeel model bij te halen maar door weer te verbinden met datgene waar het bij jullie ooit mee begonnen is.

Changespirators is gespecialiseerd in het je helpen behouden & verdiepen van jouw cultuur 
Omdat je bedrijf je passie is


"De energie van een team dat er samen voor gaat is onverslaanbaar"

Frans Bakker

Ga niet voor het zoveelste rationele model

Natuurlijk heb je een missie en een visie. Waarschijnlijk heb je ook een strategisch 5 jaren plan met een groei strategie,  financiële doelen, een risico analyse etc,


Er zijn hier veel modellen voor en toch, ondanks de modellen werkt het soms gewoon niet. De reden is eigenlijk te simpel voor woorden, we zijn mensen en mensen zijn veel meer dan hun ratio.

Werkgeluk, bezielend leiderschap, verbinden: het gaat allemaal om gevoel.

Onze methode gaat uit van de kracht van het gevoel en dat een ieder in de onderneming gezien mag worden in alles wat zij te bieden hebben.


Wij werken met een unieke methode "dromen met de voeten op de vloer', speciaal ontworpen om de gezamenlijke intrinsieke motivatie in teams expliciet te maken en te begeleiden naar concrete acties waarvan iedereen zich eigenaar voelt.

Frans en Lonnie

' If you can dream it, you can do it'

Walt Disney's quote is absoluut waar en wordt zeer vaak gebruikt. Want wie wil geen gemotiveerde zelfsturende teams? Echter, hoe maak je die stap van dromen naar samen praktisch doen? 


Je bent ooit begonnen in en met het bedrijf omdat iets je raakte.
Met dromen met de voeten op de vloer gaan we hiermee aan de slag.
Via de individuele droom (vision) van elk teamlid creëren we de gezamenlijke droom. Vanuit deze basis kijken we  naar de huidige situatie en zien we direct wat we willen behouden, wat we niet meer willen en wat we zouden willen  verdiepen.  
Changespirators begeleidt dit proces met een dynamisch evenwicht van sturing en gevoel waardoor de team leden ook direct realiseren hoe een verdieping tot stand zou kunnen komen.

Het eind resultaat: iedereen voelt wat als team mogelijk is en wat zijn individuele bijdrage daaraan kan zijn. De overgang naar actie is alleen nog een kwestie van doen en daar de tijd voor nemen ! 

"Wanneer je dit als teambuilding dag organiseert ben je slechts panelen aan het verschuiven"

Fietsen leerde je ook niet in een dag

En toch denken veel bedrijven dat een teambuilding of hei sessie wel voldoende is om een verander proces te implementeren. Doe jezelf en je bedrijf een plezier en ga niet voor de éénmalige staande ovatie maar voor een blijvende verandering.


Tussen één dag en een leven zit natuurlijk een groot gebied. De ervaring leert dat onze methode de basis voor de verandering, afhankelijk van de grootte van de groep, in 2x2 dagen heeft gelegd. Dan begint het echte proces waarin we samen met jou en je teamleden aan de slag gaan met het actieplan dat jullie gedefinieerd hebben.


Gedurende 2 jaar komen we regelmatig en op vooraf afgesproken dagen weer bijeen. We faciliteren jullie met op maat gemaakte sessies en we houden samen de vinger aan de pols. In de wat grotere teams trainen we graag een diverse groep medewerkers om als verander-vliegwiel te kunnen fungeren in de organisatie.


De professionals van Changespirators hebben naast het Changespirerende gedachtegoed elk een eigen expertise en kunnen sparren op een breed terrein al naar gelang de behoefte in jullie organisatie. 

Nicole van Hooy

Bij de gemeente Uden heeft Changespirators het programma Samen maken we het verschil begeleid. Het programma heeft 2 jaar lang gelopen in het sociaal domein (ongeveer 120 medewerkers).

Door dit programma is de cultuur op de afdeling zo veranderd dat mensen inmiddels wél bij elkaar binnenlopen en met elkaar overleggen. Het programma omvatte een groot aantal verschillende onderdelen die ook samen met de medewerkers tot stand zijn gekomen; van letterlijk kennismakingssessies tot sprekers, casussen laten “spelen” door collega’s, een interactieve ochtend waar meer dan 70 acties zijn bedacht en geadopteerd om de nieuwe visie te laten leven, ervaringsdeskundigen aan het woord etc.

De afdeling is meer één geheel geworden, mensen zoeken elkaar op als ze het even niet meer weten en er heerst meer een gevoel van “samen”.  

Nicole van Hooy

Afdelingsmanager Uden (2019)

Hoe werkt het?

Intake Tippingpoint gesprekken

Intake

Voordat we beginnen met de eerste set van dromen met de voeten op de vloer, horen we graag wat de huidige stand van zaken is in het bedrijf. Idealiter maken we kennis met het hele team of een representatie daarvan.

Dromen met de voeten op de vloer

Dromen met de voeten op de vloer

Tijdens de 4 bijeenkomsten definieert het gehele team de gemeenschappelijke droom en het plan om daar te komen inclusief eigenaren van de acties.

Zoom

High tech, High touch

Het implementeren van de acties begeleiden en monitoren we zowel op locatie als via zoom sessies zodat de energie blijft stromen.

Maatwerk

Maatwerk gedurende 1-2 jaar

Changespirators levert altijd maatwerk daar geen enkel team hetzelfde is. Wel weten we dat verandering tijd kost dus gaan we een traject minimaal aan voor 1 jaar. Blijvende intrinsieke verandering is namelijk onze passie

"De meeste organisaties investeren alleen in hun mensen als het goed gaat; succesvolle organisaties doen het anders."

Wat is de investering?

Ons programma is maatwerk daar geen enkel team en uitdaging hetzelfde is. We gaan graag met je in gesprek over jouw behoeftes en wensen.

Samen kijken we naar de mogelijkheden en de bijbehorende investering. Voor ieder budget is er wel een oplossing, we hebben het tenslotte over het meest belangrijke in je bedrijf


Even voorstellen...

Frans (arts n.p.) heeft meer dan 50 jaar ervaring met mensen bewegen te veranderen. Op een leeftijd waar veel van zijn jaargenoten toch meer op de achtergrond verdwijnen, is Frans juist actief verbindend op het belangrijke thema zingeving en Samen - Werken. 


Lonnie (Mr) heeft door haar ervaring in het (internationale) bedrijfsleven als marketing & communicatie manager een bijzondere gave om hart en hoofd dynamisch te kunnen gebruiken en anderen hierin te begeleiden. De laatste 10jaar heeft ze haar focus op het brede terrein van intrinsieke verandering in teams en individuen gelegd.

Samen zijn ze de grondleggers van Changespirators

50%
VRIJBLIJVEND GESPREK AANVRAGEN
Frans en Lonnie

Ga niet voor de beste spelers,
maar het beste team!